17.9.2024. 11:46
0
Željezničar čeka kaznu Saveza: Da li će doći do zatvaranja tribine?
FOTO: Damir Hajdarbašić/fkz.ba
FK Željezničar još uvijek nije saznao kaznu Fudbalskog saveza naše zemlje za incident u duelu protiv Sloge Doboj (1:1).

Naime, u navedenom meču desio se prekid zbog dvojice navijača Željezničara koji su kratko ušli na teren, ali spriječen je veći incident. Uz pomoć igrača te redara vraćeni su na tribine, a meč je zatim nastavljen.

Jasno je da Željezničar očekuje kazna, a navijači kluba sa Grbavice strahuju pred subotnji derbi protiv Zrinjskog.

Eventualno zatvaranje istočne tribine bio bi veliki udarac za Plave, a konačno odluku će donijeti Disciplinska komisija FSBiH.

Kako nezvanično saznaje Faktor, to se neće desiti. Željezničar će dobiti novčanu kaznu, te opomenu, a ukoliko se slični incidenti ponovo, desit će se zatvaranje tribine ili cijelog stadiona, odnosno odigravanje jedne ili više utakmica bez publike.

Zvanična potvrde očekuje se uskoro, a Željezničar i Zrinjski derbi 7. kola igraju u subotu 21. septembra od 20:45 sati. Navijači Željezničar na tom meču proslavit će 103. rođendan klub, te se očekuje pravi spektakl.

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.