17.9.2024. 13:59
0
Željezničar saznao kakvu je kaznu dobio zbog utrčavanja navijača u meču protiv Sloge
FK Željezničar potvrdio je danas da je kažnjen od strane Disciplinske komisje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine zbog dešavanja na meču protiv Sloge iz Doboja, prenosi Sportsport.ba.

Željezničar je protiv Sloge Meridian igrao u okviru petog kola WWin lige BiH na Grbavici kada je utakmica završena rezultatom 1:1, a istu su obilježile nemile scene iz finiša meča.

Naime, domaći navijači su bili nezadovoljni zadržavanjem igre fudbalera Sloge zbog čega su dvojica navijača Željezničara utrčala na teren kako bi se sukobila s gostujućim igračima.

Na svu sreću Sulejman Krpić i saigrači su brzo reagovali i zaustavili ih, te im poručili da se vrate na tribinu.

Bilo je jasno odmah da će Željezničar zbog toga biti kažnjen, a klub s Grbavice potvrdio je danas da je na adresu stigao dopis iz NSBiH kada je ovaj slučaj u pitanju.

Željezničar je potvrdio da je Disciplinska komisija NSBiH kaznila ovaj klub novčano sa 10.000 KM, te su također dobili i uslovnu kaznu ukoliko se ponovi isti ili sličan prekršaj u narednih šest mjeseci.

"Klub je Odlukom kažnjen novčano u iznosu od 10.000 KM. Također, FK Željezničar je dobio uslovnu kaznu zabrane igranja pred gledaocima na istočnoj tribini. Konkretno, u slučaju da se ponovi isti ili sličan prekršaj na utakmicama u narednih šest mjeseci Klub će biti kažnjen zabranom prisustva gledalaca na istočnoj tribini", navodi se u saopštenju Plavih i dodaje.


"FK Željezničar je od MUP-a KS dobio dodatne naložene mjere, a koje se tiču postavke zaštitne ograde na istočnoj tribini".

"FK Željezničar upućuje molbu i apel svim navijačima i simpatizerima da na narednim utakmicama pokažu da su dešavanja sa utakmice protiv FK Sloga bila izuzetak i čin neodgovornih pojedinaca. Čuvajmo svoj stadion i podržimo Plave na naš prepoznatljiv način - grlima i dlanovima!".
Željezničar već za vikend igra na Grbavici meč sedmog kola WWin lige kada ćemo gledati derbi protiv mostarskog Zrinjskog.

Utakmica između Željezničara i Zrinjskog igra se u subotu s početkom u 20:45 sati.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.