3.8.2024. 22:15
0
KJKP Rad u vanrednoj akciji uklanjanja divljih deponija u Sarajevu: Prikupljeno 7.470 kg kabatnog otpada
KJKP RAD Sarajevo je uspješno realizovao vanrednu akciju uklanjanja divljih deponija s više lokacija u Općini Centar. Ova inicijativa, koja je provedena u cilju očuvanja čistoće i uređenja urbanih prostora, rezultirala je prikupljanjem 7.470 kg kabatnog otpada, koji je adekvatno zbrinut.

Akcija je obuhvatila nekoliko ključnih područja u Općini Centar, gdje su radnici fokusirali svoje napore na identifikovane divlje deponije. Svi prikupljeni materijali su prevezeni na odgovarajuće lokacije za reciklažu i zbrinjavanje, čime je značajno doprinijeto očuvanju okoliša i poboljšanju kvalitete života građana.

Kako bi se nastavila borba protiv neodgovornog odlaganja otpada, KJKP RAD Sarajevo poziva građane da prijave neodgovorne pojedince koji se bave ilegalnim odlaganjem otpada. Prijave se mogu izvršiti putem Eko telefona na broj 033 66 00 00 ili putem Viber i WhatsApp aplikacija na broj 062 220 330, uz mogućnost slanja fotografija i video materijala.

Ova akcija je dio šire strategije za održavanje čistog i lijepog Sarajeva. KJKP RAD Sarajevo apeluje na sve građane da zajednički doprinesu očuvanju okoliša i prijave svaku sumnju na nelegalno odlaganje otpada.

Za dodatne informacije o ekološkim inicijativama i pravilima odlaganja otpada, građani mogu pratiti redovne obavijesti putem službenih kanala komunikacije KJKP RAD Sarajevo.

(Erna H.) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.