31.8.2024. 20:06
0
Norveška princeza udala se za američkog šamana
FOTO: instagram
Norveška princeza Märtha Louise udala se u subotu za samoproglašenog šamana, Amerikanca Dureka Verretta.

Vjenčanje je održano u hotelu u Geirangeru, turističkom selu u fjordu na zapadnoj obali zemlje. Ceremonija je održana pod golemim bijelim šatorom. Bračni par prodao je ekskluzivna prava na fotografije i video snimke ceremonije.

Märtha Louise je nosila tradicionalnu bijelu vjenčanicu i tijaru koju joj je poklonio djed, kralj Olav, za njezin 18. rođendan, po fotografijama norveških medija. Durek je nosio crno odijelo s pozlaćenim pojasom. Osim kralja Haralda i prijestolonasljednika Haakona, koji su nosili tamna odijela, kraljevska porodica bila je odjevena u tradicionalnu norvešku nošnju.



Nakon koktela, gotovo 350 uzvanika bilo je pozvano na gala večeru. U petak je za njih bio organiziran izlet brodom po fjordu i večer salse.

Princeza se zbog te veze i njihova stila života 2022. morala odreći svih službenih dužnosti. U svojem prvom braku s norveškim piscem Arijem Behnom dobila je tri kćeri, a razveli su se 2016. Norveškog kralja će naslijediti njezin dvije godine mlađi brat, princ Haakon.

Durek se deklarira kao biseksualna osoba i sebe naziva šamanom. U svojoj knjizi Spirit Hacking sugerirao je da je rak izbor, preporučio je vježbe za uklanjanje "otisaka" iz ženskih vagina koje su ostavili prethodni seksualni partneri, a na svojoj web-stranici prodavao je medaljon za 222 dolara nazvan Spirit Optimizer, za koji je tvrdio da mu je pomogao da preboli covid.

Sve je to podiglo obrve u trezvenoj Norveškoj. "On je varalica, šarlatan i prevarant", rekao je jednom prilikom kolumnist i humorist Dagfinn Nordbo.

 

Norveška
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.