12.8.2024. 15:16
0
Čovjek koji je pobijedio internet senzaciju: Mislio sam da se drugi nikad ne pamte, ali eto
Srbijanski strijelac Damir Mikec osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, a u finalu je bio uspješniji od turskog takmičara Yusufa Dikeca.

Mikec je na povratku u Srbiju govorio za medije, a nezaobilazna tema bio je upravo Dikec koji je pokupio svjetsku slavu zahvaljujući svom, sada već, legendarnom nastupu u finalu.

Malo je poznato da su Mikec i Dikec već dugo godina veliki prijatelji.

"Mi se zaista dugo poznajemo, još iz Pekinga. On me uvijek na tvrdom engleskom akcentu zvao ‘my brother’, uvijek se grlimo i slikamo, to je već postala tradicija", započeo je Mikec, te nastavio:

"Vidjeli smo kakva je moć interneta i društvenih mreža, mašta ljudi je bezgranična. Zaista je komično šta sve neće izmisliti. To je jako dobro za naš sport koji je uvijek malo po strani".

"I ostali sportisti su počeli da proslavljaju pobjede uz njegov ‘mim’. Uvijek se mislilo da onaj koji je drugi nikad se ne pamti, ali eto. Zaista mi je drago zbog njega, čuli smo se jučer, pitao me je hoću li da budem gost na nacionalnoj televiziji Turske. Ne znam šta spremaju, ali rekao sam: Naravno. Tako da priča ide dalje“, rekao je Mikec.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.