20.8.2024. 21:20
0
Žena od 95 kg ušla u ring s muškarcem od 81 kg: Pogledajte kako je završila borba
Prvi put u historiji takmičarskog jiu-jitsua organizovana je borba između ženskog i muškog borca u zvaničnom meču. Snage su u ringu u Las Vegasu odmjerili Brazilka Gabi Garcia i australijski borac Craig Jones.

Jones je slavio ubjedljivo, iako je 14 kilograma lakši i 7 cm niži.

Već na startu je imao i prljav trk, kada je umjesto pozdrava odmah zgrabio rivalku za noge i oborio je. Garcia je izdržala prvu rundu, ali je u drugoj muški borac ipak došao u dominantan položaj, napravio joj je polugu na vratu (rear naked choke), i natjerao je rivalku da tapka i preda borbu.

Na kraju je ipak viđena lijepa scena, jer je Jones podigao ruku Garcije i gestikulirao da je i ona pobjednica samim ulaskom u ring, a pozdravljeni su ovacijama.



(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.