22.5.2024. 11:23
3
Brnabić o Rezoluciji o Srebrenici: "Trudili smo se 30 godina da smirimo situaciju, a oni bacaju šibicu"
FOTO: N1
Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je jutros da s informacijom da će Njemačka predstaviti Rezoluciju o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, djeluje, kako je navela, kao da se svijet okrenuo naglavačke.

“Ne mogu da shvatim zašto ovo Njemačka radi, kako je ovo uopće moguće. Da li se iko tamo ne zapita kakav je ovo šamar cijelom svijetu i čitavoj povijesti”, rekla je Brnabić za televiziju Hepi, navodeći da je i “jako rano jutros” razgovarala s predstavnicima nekih zemalja.

Prema njezinim riječima, ovom rezolucijom se “krši Daytonski sporazum i Ustav Bosne i Hercegovine”, i predstavlja “skandal nad skandalima”.

“U trenutku kad imate žarišta širom svijeta, otvaraju još jedno na Balkanu koji je i tako bure baruta. Trudili smo se 30 godina da smirimo situaciju, a oni bacaju šibicu koja će raspalilti mržnju. Oni će se pokupiti, a mi ćemo ostati ovdje u regiji pokušavajući iznaći način način da smirimo tenzije”, ocijenila je Brnabić.

(Erna H.) 

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.