23.6.2024. 19:32
2
Feđa Štukan se oglasio nakon privođenja: Našli su nešto u kompjuteru
Bh. pisac i glumac Feđa Štukan javio se video porukom sa aerdroma Nikola Tesla u Beogradu, nakon to ga je privela srbijanska policija, onemogućivši mu ulazak u srbiju.

- Evo me ovdje. Izveli su me iz reda. Našli su nešto u kompjuteru. sad je žena otišla s pasošem da vidi o čemu se radi. javim vam čim i ja nešto saznam, poručio je Štukan.

On je trebao učestvovati na beogradskom Krokodil festivalu. Iz ovog festivala su poručili kako će se Štukan večeras uključiti video linkom sa beogradskog aerodroma.

- Bosanskohercegovačkog glumca i pisca Feđu Štukana koji se uputio za Beogad kako bi večeras nastupao na Krokodilu upravo su zadržali na aerodromu Nikola Tesla. Oduzeli su mu pasoš i odveli ga u detenciju. Ujutru će ga deportovati nazad u BiH jer mu lokalne vlasti ne dozvoljavaju ulazak u Srbiju. Feđa će se u festivalski program večeras uključiti online s aerodroma a naši advokati rade sve što je u njihovoj moći da pomognu. Dođite ispred Muzeja Jugoslavije da čujemo Feđu i podržimo ga!, poručili su iz festivala.

Delimeđac je rekao da mu policija nije dozvolila da vidi Štukana, kao ni drugom advokatu Seadu Spahoviću.  0  Priveden Feđa Štukan na aerodromu „Nikola Tesla“: Trebalo je da gostuje na festivalu Krokodil HRONIKA pre 34 min „Mi, njegovi advokati, nismo još dobili rešenje o zabrani, pretpostavljamo da je reč o meri koju određuje BIA, a problem kod takvih mera je diskreciona ocena Bezbednosno-informativne agencije, odnosno oni čak ni nemaju obrazloženje za tako nešto što određuju. Zapravo, to je jedna kampanja protiv ljudi koji na, ovaj ili onaj način, ne odgovaraju vlastima“, kaže za Nova.rs Ahmed Delimeđac.  On je istakao da je Štukan tek danas dobio pomenuto rešenje da mu je zabranjen ulazak u Srbiju.

(Erna H.) 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.