8.7.2024. 11:12
0
Usame Zukorlić: Cilj ekstremista je da naruše odnose
Ministar u Vladi Srbije Usame Zukorlić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja izjavio je da je islamofobija u Srbiji do trenutka napada na pripadnika žandarmerije bila na najnižem nivou.

Zukorlić je također kazao da postoji bojazan da bi taj mogao utjecati na to da se strah poveća. 

Istakao je da mediji imaju najveću ulogu u širenju straha, kao i da je Srbija specifična jer se duži period nije sretala s ekstremizmom te vrste. 

Zukorlić je apelovao na građane da nemaju razloga da se plaše muslimana, "jer su oni integralni dio te države i njima je stalo da doprinose, razvijaju, žive, pogotovo u mjestima gdje su većina.“

Kako je kazao, cilj ekstremista je da naruše odnose između većinskog i manjnskih naroda, naročito muslimana.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.