3.10.2024. 21:15
0
Oglasio se advokat Bobe Živojinovića: Otkrio sve detalje afere u vezi s prodajom jahte
Slobodan Boba Živojinović je, kako se navodilo u srbijanskim medijima, saslušan jučer u Tužilaštvu, gdje je otišao sam.

Iako se prvobitno pisalo da su Živojinović i izvjesni N. R. bili pod sumnjom da su dva puta prodali isutu jahtu i pribavili novčanu korist, advokat supruga Lepe Brene sada je otkrio pozadinu cijele priče.

Kako se navodi, policijski službenici Uprave kriminalističke policije (UKP) uhapsili su N. R. iz Beograda zbog krivičnog djela prevara na štetu Slobodana Živojinovića.

Prema navodima istrage, N. R. je krivično djelo izvršio tako što je lažno prikazao ugovor o kupoprodaji plovila koje je prodao za iznos od oko 350.000 eura. Istraga je utvrdila da je N. R. falsifikovao dokumentaciju kako bi doveo u zabludu o stvarnim pravima nad plovilom, što je omogućilo ovu prevaru.

Javno tužilaštvo u Beogradu odredilo je N. R. mjeru zadržavanja do 48 sati, nakon čega je predat nadležnom tužiocu, pa je pušten da se brani sa slobode. Ipak, firma “Harinter”, koja je upletena u cijelu priču podnijela je prijavu i protiv Slobodana Živojinovića, koji je jučer saslušan u Tužilaštvu.

Advokat Bobe Živojinovića objašnjava šta se dogodilo i kako je došlo do ovakvog epiloga, piše 24sedam.rs.

- Boba ima dva broda, nakon čega je odlučio da ovaj manji proda. To je starije plovilo iz 1999. godine dugo 15-16 metara. Stajalo je u marini u Herceg-Novom, ali je registracija bila Hrvatska. Dotični N. R. je došao kod Živojinovića, kao kupac. Dogovorili su se oko cijene i sačinili ugovor jer je N. R. to plaćao na rate. Potpisao je i punomoćje da N. R. može da vozi brod. Kada je isplatio brod, trebalo je sačiniti ugovor koji je trebalo ovjeriti u Beogradu. Tu počinje taj dio manipulacije, Boba jednostrano potpisuje ugovor vjerujući da je N. R. predstavnik firme “Harinter” i da se papiri, iz nekih razloga, moraju ovjeriti u Crnoj Gori. Boba tada nije vidio nikoga od drugih ljudi iz te firme, vjerujući da je N. R. njihov predstavnik - objašnjava Miša Petrovski i nastavlja:

- Na Živojinovićev račun liježe 35.000 eura, koje je podigla njegova asistentkinja i predala N. R., koji se u međuvremenu javio da ipak registracija broda mora da glasi na fizičko lice. Boba to potpisuje.

Čitav slučaj počinje da se rasvjetljava kada se javlja firma “Harinter”, koja sada tereti obojicu.

- Ispostavlja se da je N. R. preprodao brod za drugi novac i da je Bobu doveo u zabludu da je predstavnik te firme. Mi smo jučer odnijeli sve dokaze, potpisane ugovore, skrinšotove poruka i priložili. Živojinović je dao izjavu u Tužilaštvu, i danas bi trebalo da budu saslušani vlasnik i direktor te firme. N. R. je priznao da je prevario Bobu i pušten je da se brani sa slobode. UKP je razriješio sve što je trebalo. Suština je samo da je Boba izmanipulisan - pojašnjava advokat Petrovski.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.