26.8.2024. 12:06
1
Karleuša komentarisala privođenje Severine: Ko još tu bolesnicu zove ovdje da pjeva? Vjerovatno neko bez obraza kao i ona
Hrvatska muzička zvijezda, Severina Vučković, u nedjelju 25. augusta, privedena je na razgovor na srpskoj granici, a sada se o toj temi oglasila i Jelena Karleuša.

Naime, Severina je trebalo da se kao gost iznenađenja pojavi na jednom rođendanu u Beogradu, na kojem se na kraju nije pojavila, jer nakon što su je pustili, ona se vratila u Zagreb.

Ovim povodom se oglasila i Jelena Karleuša, koja je, kao i uvijek dala svoj komentar na čitavu situaciju.

– Ko još tu bolesnicu zove ovdje da pjeva? Vjerovatno neko bez obraza kao i ona. Žena slavi protjerivanje pola miliona hrvatskih građana srpskog porijekla iz Hrvatske kao oslobođenje! Oslobađanje od čega? Od jednog naroda? To se u stručnoj terminologiji zove genocid. Primitivizam, fašizam i mržnja koju javno izgovara moraju da se kazne, ali ne zabranom jer nisam za zabrane.

Svaki put kada bi pokušala da uđe u ovu zemlju, čiji narod naziva genocidnim, morala bi da potpiše papir na kom bi pisalo da se izvinjava. Ne postoji genocidan narod, ne postoji loš narod, postoje samo loši pojedinci koji moraju da snose posledice za sejanje mržnje. Dosta je bilo zla – poručila je Jelena Karleuša za Informer.

Podsjetimo, kako izvor navodi, srpska policija je sprovela redovnu proceduru, kao i za sve čije izjave naši državni organi procene kao sporne.

Poslije razgovora sa nadležnim organima, Severina je puštena da uđe u zemlju, ali se ona samoinicijativno vratila u Hrvatsku.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.