29.8.2024. 13:11
1
Ana Brnabić o situaciji sa Severinom: Policajci su htjeli čuti njene statove o litiju i Srebrenici. Neću moći spavati zbog toga što neće doći u Srbiju više
Ana Brnabić, bivša srbijanska premijerka i sadašnja predsjednica Skupštine Srbije, osvrnula se nedavno na zadržavanje hrvatske pjevačice Severine Vučković na granici Srbije.

Brnabić je za Pink televiziju rekla da su policajci htjeli čuti što Severina misli o litiju, kao i njen stav o Srebrenici. Severina je poručila da neće doći u Srbiju dok je na vlasti Aleksandar Vučić, na što je Brnabić ironično rekla da ona neće moći spavati zbog toga.

"Mnogo mi je žao što Severina neće doći u Srbiju, što bi ona rekla, 'dok je diktator Aleksandar Vučić na vlasti', neću moći da spavam", komentarisala je šefica Skupštine Srbije te prozvala političare opozicije u Srbiji koji su pjevačici pružili podršku.

"I ja mislim da je to jako glupo i nepotrebno. Ne zbog Severine, o kojoj sve najgore mislim. Mi se moramo razlikovati od njih u svemu. Sačuvaj me Bože da vodim državu u kojoj će hapsiti svakoga tko sluša Thompsonove pjesme", komentarisao je ranije Vučić.

Nakon privođenja na granici oglasila se Severina.

"Na ispitivanju su mi bez suvišnih pojašnjenja krenuli postavljati pitanja što mislim o Srebrenici, Oluji, zašto sam podržala demonstracije protiv iskapanja litija i napisala da je to Srbija koju volim.

Dotakli su se i Jasenovca, a došli su i do Tuđmana. Treba li reći da mi je policajac, u 30-im godinama, stalno pokušavao objasniti da samo radi svoj posao, jer sam ja javna osoba i imam društveni utjecaj pa eto... Neću više nikad doći u Srbiju dok vam ovaj ne sjaše s vlasti. Znamo svi dobro koji", rekla je.

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.