11.9.2024. 18:18
1
Predsjednik Izraela doputovao u službenu posjetu Srbiji
Izraelski predsjednik Isaac Herzog doputovao je u službenu posjetu Srbiji, a svečani službeni doček uz najviše počasti organizovan je ispred Pačale Srbije gdje je Herzoga dočekao srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Predsjednika Izraela također su dočekali srbijanski ministri Siniša Mali, Marko Đurić, Dejan Ristić, te ministrica Maja Popović kao i direktor Ureda za IT Mihailo Jovanović.

Kako je saopćeno iz Ureda za odnose s medija predsjednika Srbije, Herzog i Vučić će imati bilateralni sastanak, nakon čega će uslijediti i sastanak izaslanstava Izraela i Srbije.

Izraelski predsjednik sudjelovat će i u radu okruglog stola na temu "Sinergija u inovacijama, razgovori Srbije i Izraela".

Predsjednica srbijanske Skupštine Ana Brnabić u utorak je kazala da će današnji Herzogov posjet dati "važan impuls za novu fazu u razvoju" bilateralnih odnosa dviju država.

Balkanska istraživačka mreža (BIRN) nedavno je objavila, u saradnji s izraelskim listom Haaretz da je Srbija, uprkos upozorenjima Ujedinjenih naroda, da se prodaja naoružanja Izraelu obustavi zbog mogućih ratnih zločina nad civilima, nastavila s izvozom oružja toj zemlji.

Prema statistici koju više od 10 mjeseci sakuplja Haaretz, Srbija je u vrhu liste zemalja iz kojih lete izraelski vojni avioni, piše BIRN.

Uvjerljivo na prvom mjestu su baze Sjedinjenih Američkih Država širom svijeta, navodi ta mreža, prenoseći podatke do kojih su došli u istraživanju s izraelskim kolegama.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.