23.9.2024. 11:25
0
Zloglasne poruke ljubitelja velikosrpske politike Ivice Dačića: "Miloševićeva politika i dalje traje, ali će pobijediti Srbija"
Na današnji dan 1987. godine u Beogradu je počela dvodnevna Osma sjednica CK Srbije.

Historičari će reći da je to bio početak definitivnog raspada SFRJ. Naime, nakon što je Slobodan Milošević 28. maja 1986. godine uz pomoć Ivana Stambolića došao na čelo CK Srbije, na Osmoj sjednici Milošević se obračunao sa njim.

Bio je to čin stavljanja pod svoju kontrolu najveće i najutjecajnije ćelije CK Srbije pod svoju kontrolu. Ivan Stambolić živio je još četiri godine, te je pri najavi protukandidature Slobodanu Miloševiću, kako je sudski utvrđeno, po njegovom nalogu likvidiran.

Bio je to politički trijumf Slobodana Miloševića, nakon koje je krenula agresija na Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Kosovu te stotine hiljada žrtava srbijanskog režima.

Govoreći u Beogradu prije par dana, predsjednik Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, rekao je da je tog dana „srpsko državno rukovodstvo prvi put od 1918. godine stalo na stranu Srbije, a ne Jugoslavije“.

„I danas je aktuelna ta tema: odnos prema državnom i nacionalnom pitanju. Tako da Osma sjednica i dalje traje ali pobijediće Srbija. Jedan od osnovnih stubova te borbe su SPS i aktuelno državno rukovodstvo Srbije“, rekao je Dačić.

Nema sumnje da je Dačić i dalje ljubitelj velikosrpske politike svog učitelja koji je skončao na Međunarodnom sudu u Hagu, ali je i dokaz da se u Srbiji od vremena balkanskog kasapina Slobodana Miloševića, ništa nije promijenilo, prenose Vijesti.ba.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.