20.8.2024. 21:29
0
Dačić: Dobili smo informaciju da se za prijetnje ambasadama sumnjiči Denis Krasnići
Povodom prijetećih poruka koje su, putem maila, dobili Aerodrom Beograd, te srbijanske ambasade i konzulati u Austriji i Njemačkoj kao i Beogradski centar za sigurnosnu politiku, ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić izjavio da je MUP dobio zvaničnu informaciju da se za te radnje sumnjiči Denis Krasnići iz Švicarske, čiji su roditelji s Kosova.

Ministar unutarnjih poslova naglašava da su dobili zvaničnu informaciju od Njemačke i Švicarske da je riječ o toj dvadesetšestogodišnjoj osobi.

- Osumnjičeni se trenutno nalazi na Kosovu i izdan je nalog da se po povratku u Švicarsku odmah javi u policiju - izjavio je ministar Dačić.

Ministar vanjskih poslova Republike Srbije Marko Đurić je potvrdio da su ambasade Srbije u dvije velike europske prijestolnice u prethodna 24 sata dobile prijetnje da će biti meta terorističkih napada, javlja Beta.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.