23.6.2024. 16:04
0
Izraelske snage uhapsile još 20 Palestinaca u racijama na Zapadnoj obali
FOTO: AP
Izraelske snage pritvorile su još najmanje 20 Palestinaca u vojnim racijama na okupiranoj Zapadnoj obali.

Među privedenim u racijama u gradovima Nablus, Qalqilya, Tubas, Ramallah i Jericho ima i maloljetnika, navedeno je u zajedničkom saopćenju Komisije za pitanja zatvorenika i Društva palestinskih zatvorenika.

"Privedeni su bili izloženi zlostavljanju, teškim premlaćivanjima i prijetnjama porodicama", objavili su.

Najmanje 9.345 Palestinaca pritvorila je izraelska vojska na Zapadnoj obali od 7. oktobra prošle godine, prema palestinskim podacima.

Tenzije su visoke širom okupirane Zapadne obale otkako je Izrael pokrenuo ofanzivu na civile u Pojasu Gaze, u kojoj je od 7. oktobra ubijeno najmanje 37.598 Palestinaca.

Najmanje 553 Palestinca su od tada ubijena, uključujući 133 djece, na Zapadnoj obali, prema Ministarstvu zdravstva.

(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.