30.6.2024. 12:34
1
Šef Gazproma: Rusija će 2027. postati najveći kineski dobavljač gasa
Rusija će postati najveći kineski snabdjevač gasa kada linije Sibira i Dalekog istoka budu u potpunosti operativne za manje od tri godine, izjavio je generalni direktor Gazproma Aleksej Miller.

"Dalekoistočna ruta 2027. godine će biti puštena u promet sa kapacitetom od deset milijardi kubnih metara gasa godišnje. Zahvaljujući ruti Sibira i Dalekog istoka, kada dostigne puni kapacitet, Rusija će postati najveći dobavljač gasa za Kinu", kazao je Miller u saopćenju.

Potražnja Kine za prirodnim gasom nastaviće da raste, dodao je.

"Gasovod će dostići kapacitet izvoza od 38 milijardi kubnih metara gasa godišnje", rekao je Miller.

Prošle godine je Gazprom prvi put od 1999. godine ostvario gubitak, a kompanija pokušava da diverzifikuje izvozna tržišta kako bi nadoknadila gubitak evropskog tržišta.

(Ajdin B.)

GazpromGas
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.