21.7.2024. 22:22
0
Kamala Harris: Ujedinit ćemo stranku i naciju, te pobijediti Trumpa
Kamala Harris je potvrdila da će tražiti Demokratsku predsjedničku nominaciju, nakon što ju je Joe Biden podržao kao svoju nasljednicu nakon odluke da obustavi kampanju za reizbor.

Potpredsjednica SAD u saopćenju je istakla kako joj predstavlja čast što ima odobrenje predsjednika, te kako ima namjeru da zaradi i ostvari nominaciju.

“Tokom protekle godine, putovala sam širom zemlje, razgovarajući sa Amerikancima o jasnom izboru prilikom predstojećeg glasanja. I to je ono što ću nastaviti raditi u narednim danima i sedmicama. Učinit ću sve što je u mojoj moći da ujedinim Demokratsku stranku, ujedinim našu naciju i pobijedim Donalda Trumpa i njegovu ekstremnu agendu Projekta 2025. Imamo 107 dana do dana izbora. Zajedno ćemo se boriti i zajedno pobijediti”, poručila je potpredsjednica.

Njoj su već iskazale podršku pojedine važne stranačke figure poput Billa i Hillary Clinton, a njen budući rival Donald Trump poručio je kako će “nju lakše pobijediti nego što bi Bidena.”

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.