6.9.2024. 14:40
1
Schmidt kod Čovića: Traži se funkcionalan Parlament i sve druge institucije
Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt sastao se danas u zgradi Parlamentarne skupštine BiH sa predsjedavajućim Doma naroda BiH i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Razgovarali su o najaktuelnijim političkim i socioekonomskim pitanjima u zemlji, uključujući funkcionalnost države, kao i pitanjima koja se odnose na jačanje procesa pomirenja u Bosni i Hercegovini.

“Potreban nam je funkcionalan Parlament i sve druge institucije kako bi Bosna i Hercegovina mogla donositi odluke i upravljati procesima kako bi zemlji pružili priliku da realizuje svoje pristupne obaveze i iskoristi potencijale Plana rasta. Propuštanje ove prilike predstavljalo bi veliki promašaj povjerenja građana”, rekao je visoki predstavnik Schmidt, objavljeno je iz OHR-a.

(Erna H.) 

 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.