28.7.2024. 20:00
0
Hoće li Izrael ispuniti prijetnje i napasti: U Libanu obustavljeni letovi
Sve je izvjesnije da je sukob između Libana i Izraela bliži, nakon što je Izrael saopćio kako je Hezbolah izveo napad na Golanskoj visoravni te pritom ubio dvanaestero djece.

Da je situacija napeta i da se u narednim danima mogu očekivati izraelski kontraudari na teritoriji Libana dokaz je i to što je libanska aviokompanija Middle East Airlines saopćila kako je odgodila povratak nekih letova koji su trebali sletjeti u Bejrut u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Aviokompanije koje posluju na Bliskom istoku često se odlučuju na ovakve korake u trenucima kada su odnosi između zemalja napeti i kada se očekuju raketni udari, a Izrael je već nekoliko puta naglašavao kako će se osvetiti Hezbolahu za napad.

Prvi koji je zaprijetio bio je premijer Izraela Benjamin Netanjahu (Netanyahu) koji je u subotu rekao kako će Hezbolah "platiti kao nikada do sada" zbog napada.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.