1.8.2024. 11:20
1
Izrael saopštio: Ubili smo glavnog komandanta Hamasa Mohameda Deifa
Izraelska vojska saopćila je u četvrtak da je u napadima 13. jula na jugu Gaze ubijen Mohammed Deif, najviši vojni komandant Hamasa kojeg je Izrael ubio tokom svog rata u Gazi.

- Sada možemo potvrditi: Mohammed Deif je eliminisan - objavio je IDF na Twitteru.

U napadima je ubijeno najmanje 90 Palestinaca, saopćilo je Ministarstvo zdravlja Gaze, pogodivši područje koje je Izrael odredio kao humanitarnu zonu za raseljene porodice.

Izrael je naveo da je napad bio usmjeren na "bazu Hamasa" i da je bio zasnovan na "hirurškim obavještajnim podacima".



Najava Deifovog ubistva dolazi nakon ubistva političkog lidera Hamasa Ismaila Haniyeha u srijedu u Teheranu, što je pojačalo strah od šireg bliskoistočnog sukoba i velikog udarca pregovorima o prekidu vatre za okončanje rata u Gazi.

Hamas i Iran okrivili su Izrael za Hanijehovo ubistvo, ali izraelski zvaničnici su odbili da komentarišu operaciju.

 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.