25.8.2024. 8:05
0
Hezbolah: Prva faza napada na Izrael uspješno završena
FOTO: screenshot/x
Hezbolah se oglasio saopćenjem nakon napada na Izrael.

"Prva faza" napada na Izrael "završena je potpunim uspjehom", navode u saopćenju.

Kažu da je ova faza fokusirana na ciljanje izraelskih vojnih lokacija koje bi spriječile Izrael da presretne drugu salvu napada bespilotnim letjelicama koja je usmjerena na "željenu metu duboko unutar entiteta", ne precizirajući koja je to meta.

Hezbolah je zatim naveo nekoliko lokacija za koje kaže da je uspješno gađao u nedjelju, dodajući da je lansirao 320 raketa prema Izraelu i da su dronovi uspješno ušli.

Hezbolah je ranije rekao da su udari bili odgovor na ubistvo glavnog vojnog komandanta Fu'ada Shukra i drugih prošlog mjeseca.

Na pitanje o broju napada Hezbolaha i lokacijama na koje su ciljali, izraelska vojska je rekla da je njihov broj do sada oko 215 raketa lansiranih iz Libana, ali da trenutno ne mogu reći gdje su pogodile.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.