20.8.2024. 8:14
1
Hamas preuzeo odgovornost za napad na Tel Aviv, poslali poruku Izraelu
FOTO: Screenshot
Brigade palestinske vojske - Al-Kasam i Al-Kuds preuzele su odgovornost za napad na području Tel Aviva.

Vojna krila Hamasa i Islamskog džihada su se osvrnule na eksploziju kamiona u Tel Avivu, rekavši da u potpunosti preuzimaju za ono što su nazvali "Operacija Tel Aviv". 

Hamas, Islamski džihad i druge organizacije su uputile poruku Izraelu, naglasivši da će se napadi nastaviti.

- Operacije poput ovih će se vratiti u prvi plan na palestinskim teritorijama koje su okupirane 1948. godine. To će se nastaviti sve dok se nastave i izraelski masakri, raseljavanje civila te atentati - saopćili su.

Napad je zabrinuo Izraelce, dok analitičari poručuju kako je napad podsjetio na one od 2000. do 2005. godine, kada su izraelski gradovi bili česta meta napada. 

- To podsjeća na "zlatne dane" Druge intifade gdje su palestinske organizacije također izvodile zajedničke napade - naveo je jedan od analitičara.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.