2.8.2024. 22:48
0
Kamala Harris i službeno kandidat demokrata za predsjednicu SAD-a!
Aktuelna potpredsjednica Sjedinjenih Američkih Država Kamala Harris dobila je dovoljno glasova stranačkih delegata za nominaciju za predsjednicu.

To je potvrdio predsjednik Demokratskog nacionalnog odbora Jamie Harrison. Nominacija Kamale Haris održana je putem virtualnog glasovanja.

- Počašćena sam što sam vjerovatni demokratski kandidat za predsjednika SAD. Službeno ću prihvatiti vašu nominaciju sljedeće sedmice, nakon što završi virtualno glasanje. Ali već sam sretna što znam da imamo dovoljno delegata da osiguramo nominaciju.

Kasnije ovog mjeseca okupit ćemo se u Chicagu, ujedinjeni kao jedna stranka, gdje ćemo imati priliku zajedno proslaviti ovaj historijski trenutak - poručila je Harris.

Ona će na predsjedničkim izborima zamijeniti Joea Bidena, aktuelnog predsjednika Amerike, koji je odustao od kandidature i borbe za novi mandat.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.