7.9.2024. 8:23
0
Republikanac i bivši američki potpredsjednik: Glasat ću za Kamalu
Bivši potpredsjednik SAD-a, republikanac Dick Cheney, kazao je da će glasati za demokratsku predsjedničku kandidatkinju Kamalu Harris, a ne za republikanca Donalda Trumpa, na predsjedničkim izborima u novembru.

Dick Cheney služio je kao potpredsjednik pod republikanskim predsjednikom Georgeom W. Bushom od 2001. do 2009. Grupe za ljudska prava kritikovale su ga zbog velike uloge u planiranju ratova u Afganistanu i Iraku u kojima je bilo mnoštvo civilnih žrtava te kršenja ljudskih prava, navodi Reuters.

Dick Cheney rekao je da "u 248-godišnjoj historiji naše zemlje nikada nije postojao pojedinac koji je bio veća prijetnja našoj republici od Donalda Trumpa".

"Kao građani, svako od nas ima dužnost staviti zemlju iznad strančarenja kako bismo odbranili svoj Ustav. Zato ću dati svoj glas potpredsjednici Kamali Harris", dodao je, prenosi Hina.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.