3.8.2024. 13:58
0
Snažan zemljotres pogodio Filipine
Zemljotres jačine 6,7 po Rihterovoj skali pogodio je jutros istočnu obalu ostrva Mindanao na Filipinima, objavio je Njemački istraživački centar za geonauku (GFZ).

Zemljotres je bio na dubini od 10 kilometara, saopćeno je iz GFZ-a, dok je Američki geološki institut objavio da je magnituda bila 6,8 stepeni, prenosi Reuters.

Američki nacionalni centar za upozoravanje na cunami navodi da nema opasnosti od cunamija.

Filipinska seizmološka agencija PHIVOLCS objavila je u upozorenju da ne očekuje štetu od zemljotresa u moru, ali je upozorila na naknadne potrese.

EMSC je objavio da je riječ o jačini 6,1.

Filipini se nalaze u pacifičkom "vatrenom prstenu", gdje su vulkanske aktivnosti i zemljotresi uobičajeni.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.