8.8.2024. 11:22
0
Izdato upozorenje za cunami: Razoran zemljotres u Japanu, objavljeni prvi snimci
Snažan zemljotres magnitude 7.1 pogodio je obalu Miyazakija na glavnom jugozapadnom otoku Japana, Kyushuu, što je izazvalo upozorenje na cunami, saopćila je Meteorološka agencija.

Intenzitet potresa koji je nastao u oko 16:43 u četvrtak bio je dovoljno jak da otvori vrata i napukne prozore, navela je agencija.

Izdano je upozorenje na cunami za prefekture Miyazaki, Kochi, Ehime, Oita i Kagoshima — na glavnim otocima Kyushu i Shikoku.

U Miyazakiju su već zabilježeni valovi visoki do 50 cm.

Nema prijava abnormalnosti na nuklearnim elektranama nakon potresa, a vlada provjerava štetu i moguće žrtve, potvrđeno je za Reuters.

''Prvi put u životu osjećam ovakvo podrhtavanje,'' rekao je jedan stanovnik Kyushua dok su kuće i dalekovodi počeli da se tresu prenosi Daily Mail, ''Obično jedva osjećam potres kada sam napolju ili u automobilu, ali je bilo toliko snažno da je čak i dok stojim bilo osjećaja poput vibracija", kazao je drugi.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.