27.8.2024. 11:49
0
Starmer: Stvari će se pogoršati prije nego što postanu bolje
Britanski premijer Keir Starmer rekao je u utorak da će trebati mnogo vremena da se Britanija obnovi i oslobodi od truleži za koju kaže da je zavladala pod prethodnom konzervativnom vladom, upozoravajući da će se "stvari pogoršati prije nego što postanu bolje".

Starmer, izabran u julu uvjerljivom pobjedom na izborima, obećao je da će obnoviti tkivo britanskog društva, rekavši da ovomjesečni nemiri protiv migranata odražavaju podjele koje su nastale tokom 14 godina vlasti Konzervativne stranke.

Održao je govor u Rose Gardenu u Downing Streetu, gdje je bivši premijer Boris Johnson održao jednu od mnogih zabava tokom karantina COVID-a, događaja za koje je Starmer rekao da su srušili povjerenje između javnosti i njenih političara.

- Naslijedili smo ne samo ekonomsku crnu rupu, već i društvenu crnu rupu i zato moramo da preduzmemo akciju i uradimo stvari drugačije. Dio toga je iskrenost prema ljudima u pogledu izbora s kojima se suočavamo i koliko će ovo biti teško - rekao je.

- Iskreno, stvari će se pogoršati prije nego što nam bude bolje - poručio je.

Obraćajući se publici ljudi koje je upoznao tokom ovogodišnje izborne kampanje, kao što su šegrti, nastavnici, medicinske sestre i vlasnici malih preduzeća, Starmer je rekao da se promjena neće dogoditi preko noći.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.