18.9.2024. 8:51
0
Uhapšen bokserski prvak Oleksandr Usik: Pojavio se snimak. Reagovao ukrajinski predsjednik
Apsolutni prvak svijeta u boksu, Ukrajinac Oleksandr Usik (37) uhapšen je na aerodromu u poljskom Krakovu, a snimak njegovog hapšenja pojavio se na društvenim mrežama.

Kako prenosi američki ESPN, Usik je planirao da odleti u Valenciju (Španija) gdje se želi pripremati za revanš protiv Tysona Furyja (36) 21. decembra u Rijadu.

Ukrajinac je priveden pod nejasnim okolnostima, a potom je navedeno da se radi o nesporazumu. Na video snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako policajci vode Usika u lisicama.


Čak se i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski umiješao u slučaj, nakon čega je Usik pušten na slobodu.

"Došlo je do nesporazuma. Sve je brzo riješeno. Hvala svima koji su brinuli. Hvala ukrajinskim diplomatama na efikasnoj podršci", napisao je Usik na Twitteru, ali nije otkrio zašto je uhapšen.

Mediji ipak prenose da je imao problem s ukrcavanjem na let na kojem je bio sa suprugom i to nakon 14 sati putovanja iz Kijeva. Zbog jezičke barijere i Usikove ljutnje i reakcije, na kraju je uhapšen.

Usik je vjerovatno najpoznatiji ukrajinski bokser i nacionalni je heroj u svojoj domovini. U septembru 2021. postao je svjetski prvak u IBF, IBO, WBA i WBO verziji, a u maju ove godine je također osvojio WBC pojas nakon pobjede nad Tysonom Furyjem te postao nepriksonoveni prvak svijeta.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.