2.9.2024. 12:41
0
Zvaničnik Hamasa rekao da Netanyahu blokira dogovor o prekidu vatre u Gazi
FOTO: AP
Zvaničnik Hamasa Khalil al-Hayya rekao je za Al Jazeeru da je grupa bila spremna potpisati sporazum o prekidu vatre za Gazu, ali je Netanyahu spriječio da se to dogodi.

“Posljednji izraelski prijedlog predstavljen je 27. maja. Predstavila ga je izraelska okupacija, a Biden ga je usvojio riječ po riječ. SAD je također otišao u Vijeće sigurnosti i tamo je usvojen. Hamas je pozdravio načela koja je iznio Biden i odluku Vijeća sigurnosti. Očekivali smo priliku za dogovor. Pristali smo na razgovore”, rekao je al-Hayya, koji vodi Hamasov pregovarački tim.

Ipak, Izrael je počeo izbjegavati bilo kakav sporazum, a Netanyahu je nametnuo nove uvjete i “lažno” tvrdio da je Hamas odbio prijedlog, rekao je al-Hayya.

“Zapravo, složili smo se s prijedlogom Izraela koji je predstavljen 29. maja”, rekao je. “Pitanja smo poslali samo posrednicima koji su potvrdili da su sva naša pitanja odobrena.”

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.