10.9.2024. 19:33
0
Turska uhapsila 27 osoba u operaciji protiv “Islamske države”
Ukupno 27 osumnjičenih džihadista privedeno je u velikoj protuterorističkoj operaciji protiv “Islamske države” koja je izvedena u brojnim turskim okruzima, uključujući Ankaru, izvijestila je u utorak turska državna televizija TRT-Haber.

Akcija je poduzeta po nalogu Glavnog tužilaštva u Izmiru s ciljem “spriječavanja finansiranja terorizma”. Za 30 osumnjičenih raspisane su potjernice.

Operacije protiv Islamske države izvođene su u okruzima Ankara, Sakarya, Kocaeli, Istanbul, Erzincan, Konya, Malatya, Mardin, Eskisehir, Bitlis, Gaziantep i Adana.

Snage reda trenutno tragaju za trojicom osumnjičenih.

Turska je 2013. godine bila jedna od prvih zemalja koja je ISIS navela kao terorističku organizaciju. Od tada, zemlja je više puta bila na meti te grupe, sa najmanje deset samoubilačkih napada, sedam bombaških napada i četiri oružana napada u kojima je ubijeno najmanje 300 ljudi i ranjeno stotine drugih, prenosi BTA.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.