25.5.2024. 15:23
0
Mačku zatvorili u zgradi, ona im se zamjerila i napravila štetu od 325.000 eura
FOTO: unsplash/ilustracija
Mačka u Holandiji napravila je veliku štetu i problem lokalnoj gradskoj vijećnici.

Ona je izazvala poplavu u gradskoj vijećnici Dokkuma u Holandiji, prouzročivši ukupnu štetu od 325.000 eura, objavila je gradska uprava. Mačka je otkrivena u gradskoj vijećnici tokom građevinskih radova, izvijestila je televizijska kuća Omrop Fryslan.

Kako mačku nije bilo moguće uhvatiti, zgrada u regiji Frisia je privremeno zaključana. Mačka je potom vjerojatno otvorila slavinu, zbog čega je voda neprimjetno curila, poplavivši s vremenom neke prostore vijećnice, namještaj i zidove.

Šteta je bila toliko velika da su neki zaposlenici morali privremeno raditi u drugoj zgradi. Trebalo je zamijeniti neke zidove i podove. Na sjednici gradskog vijeća održanoj ovih dana predstavljen je konačni račun o šteti od gotovo 325.000 eura.

"Osiguranje će platiti štetu. Sada možemo zatvoriti ovaj 'mačji dosje'. U konačnici nije bilo moguće bez sumnje dokazati da je mačka zapravo odgovorna za otvorenu slavinu, jer niko nije svjedočio da je životinja to učinila", saopćili su iz uprave.

Nizozemska
0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.