31.5.2024. 10:22
2
Srebreničanin kojeg je Mladen Grujičić smijenio o promjeni imena Srebrenice: Prošle godine su htjeli da je pripoje Bratuncu tako što bi je pretvorili u mjesnu zajednicu
Nakon predsjednika manjeg bh. entiteta RS Milorada Dodika, i načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić ja potvrdio da postoji ideja o promjeni naziva opštine.

Prema njegovim riječima, Srebrenica je "oskrnavljena", te je ideja "opravdana" nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici prošle sedmice.

"Možda će nama svima biti žao ako dođe do realizacije jedne takve ideje, ali sigurno je da je Srebrenica oskrnavljena ovom rezolucijom i da je njeno ime oblaćeno i stavljeno na spisak nepoželjnih mjesta za življenje i za investiranje, što mi ne želimo da dozvolimo", kazao je Grujičić.

Dodik je ranije rekao da je inicijativa o promjeni naziva opštine pokrenuta. 

O ovoj temi smo razgovarali sa bivšim zamjenikom načelnika Opštine Srebrenica Hamdijom Fejzićem, kojeg je upravo Grujičić smijenio potpomognut srpskim odbornicima u Skupštini Opštine. Podsjećamo, jedno od obrazloženja zbog čega je smijenjen Fejzić je što je učestvovao u organizacijama obilježavanja Dana državnosti i Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. 

On je kazao da je prošle godine postojala ideja vlasti da Srebrenicu pretvore u mjesnu zajednicu, te je pripoje Bratuncu, kako bi pokušali izbrisati u javnosti priču o sjećanju i priču o genocidu.

Ostatak razgovora sa Fejzićem poslušajte u prilogu.

Novinar: Ajdin Balićevac 

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.