25.5.2024. 16:02
1
Potpuno pomračenje uma predsjednika RS-a nakon usvajanja Rezolucije: Hoće da mijenja naziv Srebrenice u neko iz "prošlosti"
Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik poručio je danas da će nastaviti da se bori za srpske "nacionalne i državne interese, koji znače zajedništvo Srpske i Srbije i jedinstvo srpskog naroda".

Dodik je u obraćanju okupljenima na krajiškom saboru istakao da živi za to da jednog dana Republika Srpska i Srbija budu jedno kao što je jedan srpski narod.

Kazao je kako vjeruje da će ovaj vijek biti vijek ujedinjenja te da nema ničega što bi moglo da ga ospori.

Dodik je ponovo prišao o Srbima kao žrtvama poručivši da "imaju pravo na svoj legitimitet i političku teritorijalno zajednicu, iako su to srpskom narodu mnogi osporavali".

Kaže i da su Srbi naivno ušli u ono što se zvala Јugoslavija umjesto da su od početka pravili Srbiju.

"Ta istorijska greška dovela nas je do toga da smo devedesetih godina ušli u građanske ratove", rekao je Dodik.

Dodik je okupljenima zamazivao oči pričom kako ih vode ljudi koji su u pravom smislu pripadnici svog naroda, spremni da budu žrtvovani i nisu spremni da gledaju svoj komoditet da bi izdali nacionalne interese. Upravo su Dodik i njegova porodica ti koji se bogate preko leđa naroda.

Gvoreći o tobožnjoj ugroženosti Srba, Dodik je poručio da je Srbija njihova "snaga, da se digla i da raste, da je bolja, sređenija, te da njen predsjednik Aleksandar Vučić koji je imao snagu da se za Srbe bori u UN, treba da bude podržan sa svojim timom jer su oni garancija i srpskom narodu u Republici Srpskoj".

Za glavni grad naše države je rekao da je "ostrašćeno", a da je politika Sarajeva "usmjerena na ono što je napisao Alija Izetbegović koji je želio muslimansku BiH…".

Komentarišući Svesrpski sabor koji treba da bude održan 8. juna. Dodik kaže da će on dati mnoge putokaze za vrijeme koje dolazi.

Izjavio da ima ideju da vidi koliko je pametno da se promijeni ime Srebrenica i da se nazove nekim "istorijskim imenom iz prošlosti".

"Vidjećemo da li to treba da uradimo", rekao je Dodik i ponovio svoju izvrnutu matematiku kako rezolucija o Srebrenici nije dobila podršku 109 zemalja u UN.

Podsjetimo, Rezolucija je usvojena sa 84 glasa ZA, 19 PROTIV, i 68 SUZDRŽANIH (od kojih su mnoge zemlje obrazlažući sovju odluku priznale da je u Srebrenici bio genocid, ali nisu glasale zbog nekih geopolitičkih razloga). To su činjenice, a Dodik može samo nastaviti kao i do sada, da izvrće istinu, negira presude, činjenice i guši se u svojim lažima.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.