10.6.2024. 16:36
0
Bećirović putuje u Berlin na poziv kancelara Scholza
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović učestvovat će na međunarodnoj Konferenciji za obnovu Ukrajine u Berlinu, 11. i 12. juna, na poziv kancelara Savezne Republike Njemačke Olafa Scholza, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Bećirovića.

Na Konferenciji se očekuje prisustvo visokorangiranih državnika iz oko 50 država.

Osim učešća na Konferenciji, predsjedavajući Predsjedništva BiH Bećirović u Berlinu će održati sastanke s nizom visokih zvaničnika država EU.

Konferencija u Berlinu je nastavak godišnjeg niza političkih događaja na visokom nivou, posvećenih brzom oporavku i dugoročnoj obnovi Ukrajine.

To je ujedno prva konferencija o Ukrajini koja se održava u državi članici Evropske unije.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.