16.6.2024. 16:33
0
Glavni odbor SDS odlučio: Idemo na izbore pod nazivom “SDS – Volja naroda”
U Istočnom Sarajevu danas je održana sjednica Glavnog odbora SDS na kojoj je odlučeno da izlaze na izbore pod nazivom "SDS - Volja naroda".

Istrajni su u pravnoj bici pred Ustavnim sudom BiH da ospore odluku CIK-a gdje im je zbog crne liste zabranjeno izaći na izbore kao SDS, pa su morali promijeniti naziv. Kako bi pobili sramne odluke CIK-a i Apelacionog odjela Suda BiH podnijeli su apelaciju Ustavnom sudu.

Odgovarajući na izjave Milorada Dodika, predsjednika RS, da će pomjeriti obilježavanje za drugi datum, kada i Srbija obilježava Dan državnosti, iz SDS-a kažu, borit će se za 9. januar, jer je to “uslov opstanka RS”.

Ako se SDS-u zabrani izlazak na izborima ako pravna borba bude uzaludna, CIK će to uzeti kao osnov da ukloni bilo koji politički subjekt koji im nije simpatičan.

Ako dobiju pravnu bitku, a advokati ih uvjeravaju da hoće, CIK više neće moći, kažu, zloupotrebljavati ovlasti.

Istaknuli su i da nadaju rezultatu boljem nego na prethodnim izborima. Želimir Nešković je izabran da bude na čelu Izbornog štaba.

Kažu, počinje prikupljanje potpisa širom RS kako bi sačuvali 9. januar, a očekuju oko 50.000 potpisa, koje će vjerovatno uručiti SNSD-u.

Građani, ipak u strahu na koji način će se dalje obilježavati “Dan RS”, koji je, podsjećamo, Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

(Ajdin B.)

 
IzboriSDS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.