21.7.2024. 18:27
2
Ko je Kenan Agić, privatnik iz Visokog čija je firma darovala "turističku atrakciju" pod nazivom "Sarajevski dijamant"
Preko noći je na Baščaršijskom trgu se pojavila neviđena skalamerija pod nazivom "Sarajevski dijamant", a koju je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, unaprijed, (samo)proglasila turističkom atrakcijom.

Veliki broj građana je "atrakciju" ocijenio kao kičem, kojem mjesto nije, pogotovo, u ovom dijelu grada, a vjerovatno ni u cijelom Sarajevu.

Karić je napisala da je pomenutu skulpturu donirala firma Metallom iz Visokog, ali nije jasno zašto je morala biti i postavljena. Na svu sreću, Karić je prihvatila glas javnosti i najavila sklanjanje skulpture.

Zanimljivo je da je vlasnik i direktor Metallona SDA-ovac Kenan Agić, piše Raport.

On je bio kandidat ove stranke za Gradsko vijeće Visokog i predstavljan je kao mladi, uspješni biznismen.

Također, prema navodima istog medija, Agić je jedan od osnivača udruženja Dobro.ba koje je nedavno bilo u centru afere jer je na čelu udruženja bio NiP-ov Adnan Delić, a drugi NiP-ovac Elvedin Okerić je tom udruženju isplatio gomilu novca.

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.