12.8.2024. 8:12
1
Nihad Aličković ispred Ambasade SAD-a postavio transparent: "Eto, ne moram nikada otići u Ameriku niti preći tu baru"
Nakon što je Ambasada SAD-a u BiH kritikovala podizanje spomenika generalu Armije RBiH Mehmedu Alagiću, Nihad Aličković iz AntiDayton pokreta je postavio transparent ispred te ambasade.

Na transparentu je pisala poruka: "Svi smo mi general Alagić".



Aličković je na svom Facebook profilu napisao:

"Eto ne moram nikada otići u Ameriku, nikada ne moram preći tu baru, niti ikada moram biti gost u vašoj zemlji. Slobodno mi udarite rampu kao što udarate svojim odbijanjima redovno u ambasadi našem narodu koji želi i turistički da ode. Ali ovaj vaš osvrt na otkrivanje spomenika jednom od najvećih generala naše Armije je i više nego sraman i bezobrazan. Rahmetli General Mehmed Alagić je bosanski vojnik koji je branio svoj dom, svoju domovinu i svoj narod, i za ovako ogavnu uvredu bi od vas trebalo javno i politički tražiti izvinjenje jer ne poštujete one koji su i vama omogućili da možete doći ovdje i u slobodi uživati u ovoj zemlji", izjavio je Aličković.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.