18.8.2024. 11:56
1
Novi skandal: Pripadnica Oružanih snaga BiH na koncertu s četničkom kokardom na glavi, Aličković traži reakciju ministra Heleza
Nakon što je Ministarstvo odbrane BiH kreiralo Nacrt kodeksa ponašanja pripadnika MO BiH i Oružanih snaga BiH na društvenim mrežama i online platformama, kojim je detaljno propisano što vojnici i ostali uposleni i angažirani ne smiju pisati, na primjer, na Facebooku ili Instagramu, a morat će paziti, između ostalog, i šta lajkaju ali i šta objavljuju na društvenim mrežama, u javnosti se pojavio video snimak pripadnice OS BiH koja na svojoj glavi nosi četničku kokardu.

Ovaj postupak zasmetao je mnogima koji traže hitnu reakciju Zukana Helez.

Nakon ovog čina oglasio se i Nihad Aličković predsjednik AntiDayton pokreta koji traži hitnu reakciju Zukana Heleza kao ministra odbrane Bosne i Hercegovine i prvog čovjeka Oružanih Snaga Bosne i Hercegovine kako bi suspendovao Dijanu Drakul zbog navedenog snimka.

“Kao što je vidljivo na fotografija, Dijana Drakul je uposlenica Ministarstva odbrane BiH, tj Oružanih snaga BiH. Svojim javnim pojavljivanjem sa ČETNIČKOM KOKARDOM na glavi na nekom koncertu ko zna gdje prekršila je sve članove i zakone kako ljudskosti tako i Oružanih snaga BiH. Četnički pokret te njihovi pripadnici od postojanja do danas poznati su kao paravojska srpske ideologije, te iza sebe imaju neprevaziđenu listu sudskih presuda protiv svojih članova, vojvoda itd kao ratnih zločinaca.

Na čelo svega toga i presuda i smrtna kazna samog Draže Mihailovića, generala i čelnog vojvode četničkog dovoljan su razlog da se Dijana momentalno odstrani iz Ministarstva.

Pozivamo sve nadležne da ne uzbuđuju javnost svojom pasivnošću i ne pokušavaju zataškati ovaj skandal već da reaguju u skladu sa zakonom ali i po ljudskosti i ljudskim normama.

TRAŽIMO OTKAZ ZA DIJANU DRAKUL a nakon toga neka joj četnički pokret ponudi radno mjesto kod sebe.

Pozivamo Vijeće Ministara BiH, Ministarstvo Odbrane, ali i sve druge Institucije BiH da reaguju na ovaj skandal i što je prije moguće otkucaju otkazno pismo navedenoj osobi sa kokardom na glavi, poručio je Nihad Aličković predsjednik pokreta “AntiDayton”.

Snimak sa koncerta možete pogledati OVDJE.
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.