22.8.2024. 17:23
0
Vrhovni sud prihvatio žalbu: Ponovo će se razmatrati produženje pritvora za Leđibu Ravlić
Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine uvažio je žalbu advokata Rijada Kape vezan za ponovno razmatranje pritvora za Leđibu Ravlić koja se sumnjiči za ubistvo Nermine Ravlić u Kolodvorskoj ulici u Sarajevu.

Podsjećamo, Goran Ravlić i njegova majka Ledžiba sumnjiče se da su na okrutan način usmrtili Goranovu suprugu Nerminu Ravlić na Pofalićima, dok se Latif Jašarević sumnjiči za neprijavljivanje krivičnog djela. 

Advokat Rijad Kapo kazao je za Faktor kako su svi branioci osumnjičenih izrazili žalbe.

- Uložene su žalbe na rješenje Kantonalnog suda u Sarajevu kojim se produžio pritvor za naredna dva mjeseca prema svo troje osumnjičenih. U međuvremenu je sud donio rješenje kojim se žalbe branilaca Gorana Ravlića i Latifa Jašarevića odbijaju kao neosnovane, dok je usvojio moju, kao branioca Leđibe Ravlić. Rješenje se ukida, a predmet se vraća na ponovni postupak i odluku - pojasnio je Kapo.

Branilac je istaknuo kako je uložio žalbu jer smatra da nema dovoljno dokaza za osnovanu sumnju da je ona počinila krivično djelo koje joj se stavlja na teret.

Sjednica je zakazana za sutra u Kantonalnom sudu u Sarajevu u 9.00 sati.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.