21.8.2024. 13:01
0
Opsadno stanje u centru Sarajeva: Damir Mehić Bibi doveden u Vrhovni sud FBiH
FOTO: Avaz
Damir Mehić Bibi (47), koji je u Tuzli osuđen na 17 godina i pet mjeseci zatvora, doveden je u Vrhovni sud Federacije BiH, te će se odlučivati o njegovoj sudbini.

Kako je za "Avazu" ranije potvrđeno iz ove pravosudne institucije, za danas je zakazana sjednica Vijeća Vrhovnog suda FBiH na kojoj će biti razmatrane žalbe na presudu Kantonalnog suda Tuzla iz februara 2023. godine u predmetu protiv Mehića. 

Nakon sjednice, Vijeće će donijeti odluku o tome hoće li potvrditi, ukinuti presudu ili preinačiti odluku o kazni.

Mehića je pravosuđe Srbije izručilo BiH prema potjernici Kantonalnog suda u Tuzli jer je bio u bijegu.

Podsjećamo, uhapšen je prošle godine u augustu na Aerodromu "Nikola Tesla" s lažnim dokumentima. Mehić je bio u bjekstvu od 2013. godine, nakon krvavog obračuna u kojem je ubijen Emir Džinić. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.