23.8.2024. 16:23
0
MUP KS: Smanjenje broja ukradenih vozila, sve manje krađa i razbojništava
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavilo je zvanične informacije koje se tiču smanjenja imovinskog kriminala i krađe vozila u Kantonu Sarajevu.

U posljednje četiri godine broj krivičnih djela protiv imovine u KS smanjen je za skoro 30 %. Manje je teških krađa, krađa, razbojništava, razbojničkih krađa i sl.

U periodu januar-juni 2024. godine, evidentirana su 852 događaja koja se mogu okarakterisati kao krivično djelo protiv imovine. To je, procentualno gledano, 23 % manje u odnosu na isti period prošle godine.



U posljednjih 9 godina MUP Kantona Sarajevo bilježi ogromno smanjenje u broju ukradenih putničkih vozila.

U toku 2014. godine na području Kantona Sarajevo izvršeno je 825 krivičnih djela teških krađa motornih vozila, dok je u 2023. godine otuđeno 59 motornih vozila. To je smanjenje od čak 92,8 %.

U periodu januar-juni 2024. godine, evidentirano je 25 teških krađa motornih vozila i to je za 19,4 % manje u odnosu na isti period prošle godine.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.