3.9.2024. 16:49
1
Dodika na pressici upozoravali SNSD-ovci na preuranjenu kampanju, on zakukao: "Ne znam više šta smijem reći, pa platili smo 100.000 KM kazni"
FOTO: screenshot
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik govorio je danas nakon sjednice Izvršnog komiteta ove stranke koja je održana uoči Glavnog odbora.

Tema su bili predstojeći lokalni izbori, a Dodik je pokazao koliko je frustriran ali i isprepadan novim izmjenama koje se tiču preuranjene kampanje.

Podsjetimo, visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt (kojeg Dodik navodno ne priznaje) nametnuo je nova pravila prema kojima je CIK nadležan da izriče žestoke kazne za preuranjene kampanje.

A koliko su SNSD-ovci isprepadani vidjelo se upravo na ovoj press-konferenciji.

"Naša politika će doprinijeti da…", počeo je Dodik kada ga je prekinuo neko od SNSD-ovaca.

"Šta? To je neka preuranja kampanja!? Šta više znam šta smijem reći…", rekao je Dodik pa je promijenio rečenicu:

"Dakle sve što radimo radimo da bi izašli na izbore… Je li tako može", pitao je Dodik pa nastavio.

"Uglavno, sutra imamo Glavni odbor pa ćemo onda saopćiti ciljeve. Više ne možemo ništa od ove Centralne izborne komisije, sad smo i mi postali ozbiljniji pa ne možemo više na provokacije novinara odgovoriti", rekao je Dodik.

Potom je optužio CIK da je nekorektan jer je za 'minimalne' prekršaje žestoko kažnjavao.

"Za našu partiju je to teško, platili smo preko 100.000 KM kazni. Nisu nas ni upoznali šta može, a šta ne", zakukao je Dodik.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.