11.9.2024. 17:26
0
Tužilaštvo ZDK traži pritvor za Volodera i još dvije osobe
Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podnijelo je Kantonalnom sudu u Zenici prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenim inicijala M. N., E. V. i B. Z.

Za ostala dva lica (R.K. i V.M.) tužilac je uputio prijedlog za izricanje mjera zabrane i to zabrana sastajanja sa određenim licima i zabrana napuštanja boravišta.

Mjere pritvora se traže jer tužilac tvrdi da "postoje naročite okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke".

Riječ je o policijskoj akviji " Landfill" u kojoj su pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili pet osoba osumnjičenih za djela visoke korupcije u JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine.

Uhapšeni su bivši direktor Autocesta Federacije Bosne i Hercegovine Elmedin Voloder, Reuf Kadrić, zaposlenik Autocesta FBiH, Boris Zelić iz Orašja, Marin Nikolić iz Žepča (AzVirt Limited Liability Company), te Mustafa Musabegović iz Sarajeva (Saraj Inžinjering d.o.o.).

"Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona 10. septembra proveli operativnu akciju pod nazivom 'Landfill' zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela 'Udruživanje radi činjenja krivičnih djela' iz člana 340. KZFBiH, 'Zloupotreba položaja ili ovlaštenja' iz člana 383. KZFBiH, 'Odavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne' iz člana 254. KZFBiH, 'Pranje novca' iz člana 272. KZFBiH i 'Pomaganje' iz člana 33. KZFBiH", naveli su iz FUP-a.

Odluku o mogućem pritvoru odnosdno mjerama zabrane donijet će Kantonalni sud u Zenici.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.