10.9.2024. 16:35
0
Advokat Elmedina Volodera pojasnio za šta se tačno tereti bivši direktor Autocesta FBiH
Advokat Nermin Vila, odbrana bivšeg direktora Autocesta FBiH, smatra da će Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) predložiti pritvor, no da za tim nema potrebe, jer kako je shvatio istraga je skoro završena, dokumenti prikupljeni i da razloga za određivanjem mjere pritvora nema.
Također pojasnio je da od pet djela za koje su osumnjičeni danas uhapšeni u akciji Landfill njegov klijent se tereti za udruživanje i pomoć drugome za sticanje koristi, prenosi N1.

Voloder je na ispitivanju sve negirao, a advokat Vila je pojasnio i o kojem dijelu dionice je riječ.

- Radi se o nekoj deponiji u blizini Žepča i ekspropriaciji te zemlje gdje je Elmedin postupao isključivo kao direktor preduzeća koje je tada vodio. I ono što je njemu u statutu i prema aktima preduzeća obaveza. Prema onome što je nama danas rečeno isključivo se radi o kupovini zemlje za deponiju i par stotina hiljada maraka je vrijednost zemlje. Naša odbrana će se temeljiti u pravcu koji to bude zahtijevala. Voloder je danas rekao da smatra da ništa od toga što mu se stavlja na teret nije počinjeno. Njegova je uloga tu tek na kraju kada donosi i potpisuje odluku koju je organ, uprava donijela - pojasnio je Vila, advokat Elmedina Volodera.

Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona proveli su danas operativnu akciju pod nazivom "Landfill" zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela Udruživanje radi činjenja krivičnih djela. Zloupotreba položaja ili ovlaštenja, Odavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne, Pranje novca, Pomaganje, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Kako smo ranije pisali, glavna meta bio je bivši direktor Autocesta FBiH Elmedin Voloder koji je uhapšen zajedno sa svojim saradnicima Marijanom Nikolićem iz Žepča, Borisom Zekićem iz Orašja, Reufom Kadrićem zaposlenikom Autocesta FBiH te privatnikom iz Sarajeva Mustafom Musabegovićem.

Danas su policijski službenici pretresli stambene objekte svakog od osumnjičenog.
Iz FUP-a su naveli da će uhapšeni nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.