12.9.2024. 9:08
0
Poznato koje mjere zabrane su izrečene za osumnjičene u akciji "Landfill"
FOTO: n1
Kako je poznato, odbijen je prijedlog Tužilaštva ZDK da se odredi pritvor bivšem direktoru Autocesta FBiH Elmedinu Voloderu, ali i Marinu Nikoliću te Borisu Zeliću, uhapšenim u akciji "Landfill".

Za svih pet osumnjičenih se izriču mjere zabrane sastajanja s deset osoba.

Borisu Zeliću i Marinu Nikoliću se određuju zabrane napuštanja BiH, te im se oduzimaju sve putne isprave koje posjeduju te su ih dužni predati nadležnim Policijskim upravama prema svom mjestu boravišta, piše Avaz.

Također, Nikolić i Zelić su dužni jednom sedmično se javljati nadležnom državnom tijelu, u dežurnu službu MUP-a kantona pripadajućeg PU prema mjestu boravišta, koji će voditi evidenciju o javljanju osumnjičenih.

Navedeni se sumnjiče za visoku korupciju u preduzeću Autoceste FBiH, preciznije, za koruptivne aktivnosti prilikom izgradnje dionice autoputa.

Podsjećamo, osim navedenog trojca, osumnjičeni u ovoj akciji su Reuf Kadrić i Mustafa Musabegović.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.