3.10.2024. 19:58
0
Kćerki ratnog zločinca Fikreta Abdića smeta ezan u Velikoj Kladuši
Elvira Abdić Jelenović, predsjednica Laburističke stranke i kćerka ratnog zločinca i aktuelnog načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića je na snimku koji kruži društvenim mrežama vrijeđala osjećaje muslimana.

- Mogu oni pojačavati koliko god hoće onaj zvučnik kad se uči podne i ne znam šta, da bi skrenuli pažnju na sebe kako će to tako biti. Svi oni koji su u Kladuši, kao i ja, znaju da toga nije bilo, s džamije se nije čulo. Nisam ja to izmislila - rekla je Abdić Jelenović.



I ranije je Abdić Jelenović skretala na sebe pažnju svojim ponašanjem. U oktobru 2021. godine u izvještaju Službe za reviziju finansiranja političkih stranaka Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIKBiH) navedeno je da je Laburistička stranka  tokom 2019. godine isplatila više od 40.000 KM predsjednici Elviri Abdić Jelenović te funkcionerima te stranke, što nije opravdano finansijskom dokumentacijom.

- Utrošak sredstava u iznosu od 40.500 KM, koja su isplaćena predsjednici i funkcionerima stranke, nije pravdan finansijskom dokumentacijom, te stoga nije moguće utvrditi da li su sredstva utrošena za finansiranje isključivo stranačkih aktivnosti, odnosno za ostvarivanje ciljeva političke stranke. Na spomenute isplate politička stranka je obračunala i uplatila porez i doprinose na lična primanja, u iznosu od 9.118,78 KM – stoji u izvještaju.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.