3.10.2024. 20:49
0
Oglasio se policajac nakon incidenta na Otoci: "Nešićeva pratnja je izvukla pištolje, tukli su me i psovali mi b*lijsku majku"
FOTO: Radio Sarajevo
Pripadnik MUP KS Benjamin Sijerčić koji je u srijedu, 3. oktobra učestvovao u incidentu na Otoci, po optužbama da je napao kolonu vozila u kojoj je bilo vozilo ministra sigurnosti Nenada Nešića, dao je izjavu u vezi sa medijskim navodima i incidentu koji se desio.

Benjamin Sijerčić je za portal Radiosarajevo.ba izjavio da "svi navodi dolaze iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela koja su vršila pratnju ministra Nenada Nešića i ti navodi su neistiniti. Ja sam se kretao u automobilu sa dvoje maloljetne djece prema KUM-u, trebam srce da operišem, te da preuzmem nalaze od kardiologa. 

Međutim, vraćajući se, znate da je na Remizi uvijek gužva, ondje je uvijek katastrofa. Nalazio sam se u srednjoj traci, sa autom marke Opel Neriva koji vrijedi 4-5.000 KM, nazad su sjedili moje dvoje malodobne djece od sedam (7) i pet (5) godina starosti. Iza mene je bilo vozilo sa dva blinkera koja su blicala konstantno, ja se nisam mogao skloniti iz sigurnosnih razloga, primarno zbog svoje djece, a onda i drugih učesnika i učesnica u saobraćaju. 

Lijeva traka je bila puna, kao i desna, te da ne bih napravio saobraćajnu nesreću nisam mogao skrenuti. Na prvom proširenju, vozilo marke Audi, u kojem se navodno nalazio ministar Nenad Nešić, zguralo me u krajnju lijevu traku gdje sam ja udario u ivičnjak svojim vozilom. Dolazi do toga da zaustavljaju i drugo vozilo Passat, na kojem su bili blinkeri, a svako danas može kupiti blinkere, koje je bilo bez policijskih obilježja. Prema zakonu, oni moraju imati obojeno auto koje ih prati ispred njih i onda se sklanjaju svi. 

Otvorili su prozor, te počeli da mi psuju 'balijsku majku' i pogrdne riječi koje su moja djeca slušala i počela da vrište. Izašli su iz vozila, krenuli prema mom vozilu bez ikakvih sigurnosnih obilježja, sa oružjem i palicom. Postoji snimak gdje se vide dva svjedoka koja su mi pomogla kada su me oborili na zemlju i slomili mi ruku."

Advokatica gospodina Sijerčića napravila je fotografiju sa vidljivim povredama desne ruke. Benjamin Sijerčić je također sin legendarnog komandanta specijalne jedinice policije Emira Sijerčića - Dugog. 

Benjamin u izjavi nastavlja svoju priču da su "mu počeli lupati po vozilu, nema šta nisu radili. Nakon toga, zvao sam patrolu policije, a oni su nazvali vod specijalne policije koja je došla pod punom 'ratnom opremom'. Znate koji je to stres za moju djecu i mene, dva svjedoka imam koja će svjedočiti o dešavanju. Na snimku se vidi kako su izvukli palicu i vatreno oružje prema meni. Ta dva svjedoka su mi spasili život, doslovno."

"Djeca su mi pod stresom, nisu zaspali. Ja sam se našao na psihijatrijskom pregledu zbog toga što ne mogu sa sobom da vladam."

"Izjava mi je uzeta u prisustvu advokatice Adele Duraković, koja vodi moj slučaj. Izvršili su pretres motornog vozila, jer su iz pratnje naveli da imam vatreno oružje. U toku pretresa ništa nije pronađeno, ima zapisnik o pretresu. Krajnja izjava iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela je da nije bilo sredstava prinude i sile koji su se upotrijebili protiv mene u ovom incidentu."

Na snimku se vidi upotreba sile, te da su Sijerčiću slomili ruku. 

"Angažovao sam advokaticu koja će prema krivičnom zakonu podnijeti prijavu protiv Nenada Nešića, ministar je bio dužan kao građanin da se zaustavi jer mu život nije ugrožen. Ovo nije prvi incident koji je imao. Prije tri mjeseca je presreo čovjeka sa dvoje djece. Ljudi žele da prave proteste da mi daju podršku, ja sam samo štitio svoje dvoje djece, ali opet sam dobio fizičke povrede. Nije do mene, i da su me ubili, samo da djeca nisu pod traumom. Dijete mi je reklo da mu je došlo da 'se baci pod auto'. Zamislite to da čujete od djeteta, šta je onda sve gledalo"

"Meni je samo problem traume moje dvoje djece i moja povreda. Ne idu u školu, neće da izađu iz kuće, neće da jedu. Ja sam spreman da zaštitim svoju porodicu u svakom momentu", dodao je na kraju razgovora za Radio Sarajevo.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.