9.10.2024. 11:59
0
Kada mu pitanja ne postavljaju režimski novinari, Vučić se žestoko unervozi: Pogledajte drske i bezobrazne odgovore crnogorskoj novinarki srbijanskog predsjednika
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jako voli da se pojavljuje u medijima, posebno pred televizijskim kamerama. Ono što također voli je da gostuje na njemu odanim TV stanicama. prilikom takvih gostovanja on je uvijek opušten, blagoglagoljiv, odgovaranje na pitanja se pretvara u ležeran razgovor... Možda pitanja koja mu se tada postavljaju nije sam pripremio, ali je očigledno da su odgovori na ta pitanja unaprijed pripremljeni. Tada se čini kako Vučiću novinari nisu mrska "sorta".

Problemi nastaju kada se nađe u nekontrolisanim uslovima, odnosno kada se sretne sa novinarima koji ne rade za njemu odane medije. To se najčešće dešava na pres konferencijama izvan Srbije. Vučić tada pokazuje svoje pravo lice, koje je bahato, drsko, mrzovoljno, nervozno... Prekida novinarska pitanja, komentariše ih umjesto da na njih odgovara i na sve druge načine pokušava da izbjegne davanje odgovora na ono što ga se stvarno pita.

Takvo svoje lice pokazao je i na pres konferenciji u Tivtu, na samitu Brdo-Brijuni procesa. Pitanja o državljanstvu bivšeg predsjednika SiCG Svetozara Marovića, koji se krije u Srbiji je komentarisao sa: "Jesu li to trikovi iz Minhena", što je replika iz serije Povratak otpisanih.


U svojoj nervozi vrijeđao je Crnu Goru, čak i bez kurtoaznog pokazivanja poštovanja prema zemlji domaćinu u kojoj se u tom trenutku nalazi, a kotorska naselja Kavač i Škaljari nazvao selima.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.