15.8.2024. 20:20
3
Imane Khelif pokazala kako izgleda našminkana i u haljini pa izazvala lavinu komentara: Pogledajte kako izgleda
Olimpijska šampionka Imane Khelif pokazala je svoj novi izgled kako bi istakla zlato koje je osvojila u Parizu, odnosno stavila je u prvi plan tu svoju žensku stranu.

Alžirka je tokom Olimpijskih igara često bila predmet komentarisanja i mnogi i sada smatraju da je ona muško, dok je sama u međuvremenu odlučila da podnese tužbu koja obuhvata čak i Elona Muska.

U videu koji je objavila na Instagramu, Khelif prvo udara ka kameri, a zatim se pojavljuje u roze cvijetnoj odjevnoj kombinaciji, sa naušnicama, roze bojom za oči i sjajem za usne. Ponosno je pokazivala svoju medalju i osmjehivala se.


Njena prisutnost na OI bila je često komentarisana, naročito nakon što je italijanska bokserka Anđela Carini odustala od meča nakon samo 46 sekundi. Inače, Imane je zajedno sa koleginicom Lin Ju-ting iz Tajvana, bila diskvalifikovana sa Svjetskog prvenstva 2023. godine od strane IBA zbog navodnih problema sa testom za utvrđivanje pola.

Dok je IBA isključila nju i Lin sa Svjetskog prvenstva, MOK je imao drugačije mišljenje.

- To je pitanje pravde: žene moraju imati pravo da učestvuju u ženskim takmičenjima. I obje su bez sumnje žene - izjavio je predsjednik MOK-a Thomas Bach.

(Ajdin B.)
3
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.